25 Yıl Evli Kalan Kadınlar Emekli Olacak! Ev Hanımları İçin Emeklilik Müjdesi Verildi!

Emekli olabilecek olan ev hanımları, 25 yıl evli kalma şartı ile emeklilik hakkı elde edebiliyor. Peki kimler bu fırsattan yararlanabilecek. Bazı emeklilik şartlarını da karşılamaları durumunda prim borçlanması yöntemi ile emekli olabiliyorlar. 50 yaş sınırı ve 25 yıl evli kalma detaylarının dışında bilinmeyenler paylaşıldı.

25 Yıl Evli Kalan Kadınlar Emekli Olacak! Ev Hanımları İçin Emeklilik Müjdesi Verildi!

3 Şubat 2022 Perşembe 14:40

Emekli olmak isteyenler için güzel bir müjde verildi. Ev hanımları, çalışma şartlarından ötürü emekli olma konusunda daha fazla dezavantaja sahip olabiliyor. Bunun önüne geçebilmek için 25 yıl evli kalan ve 50 yaşına basan kadınlar için emeklilik planı oluşturulmuştu. Pek çok kişinin yararlanabildiği bu emeklilik hakkında ilişkin bazı detaylar paylaşıldı. Kimleri kapsadığı ve hangi şartların karşılanması gerektiğine ilişkin bilgiler vereceğiz. Pek çok kişinin merak ettiği emeklilik fırsatına ilişkin son bilgiler paylaşılacak.

Ev Hanımlarına Emeklilik Müjdesi!

Emekli olmak için bazı şartları karşılamanız gerekiyor. Peki emekliler nasıl emekli olacaklar? İşte sizler için liste haline getirdiğimiz bazı şartlar:

  • SGK yani Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı olmamalısınız. Bu şartın fazlasıyla gerekli olduğunu vurgulayalım.
  • Evlilik süresi konusunda ise 25 yıl ve üstünün şart olduğu belirtiliyor. 25 yıl ve üzeri evliler bu emeklilik hakkından yararlanma konusunda büyük avantaj elde edecek.
  • SGK ile olan bağın şu an için olmaması gerekiyor. Geçmişte SGK'lı olmak veya primlerinin ödenmesi önem teşkil etmemektedir.

Emeklilik İçin Borçlanma!

Gerekli şartları karşılayan ev hanımları, SGK resmi internet sitesinde yer alan bazı şartları da karşıladığı takdirde borçlanarak emekli olabilirler. Borçlanma işlemi kişiden kişiye değişecek olup, prim günü borçlanması sonrasında emekliliğe daha da yakın olacaklar.