2022 Yılı İlk Günü Gözümüzü Zamla Açtık! Doğalgaz ve Elektrik Fiyatlarına Tam Olarak Ne Kadar Zam Geldi!

2022 yılı giriş yapmasıyla birlikte gece yarısı duyuru yayınlandı. Yapılan duyuruda doğalgaz ve elektrik fiyatlarında büyük zam gelecek. Bu zamlar ne zaman yansıyacak? Zam tutarları belli oldumu?

2022 Yılı İlk Günü Gözümüzü Zamla Açtık! Doğalgaz ve Elektrik Fiyatlarına Tam Olarak Ne Kadar Zam Geldi!

1 Ocak 2022 Cumartesi 20:10

Yeni yıla umutla giren vatandaşlar yeni güne zam haberleriyle uyandı. Yapılan zamlarda elektrik ve doğalgaz fiyatlarında zamlar duyuruldu. İlk olarak elektrik fiyatları zamları duyurulurken ikinci zam doğalgaz fiyatlarına geldi. Rekor düzeyde gelen zam fiyatları bütçeleri de büyük oranda etkileyecek.

Doğalgaz Fiyatları Ne Kadar Zamlandı?

Doğalgaz faturası için Ocak ayından itibaren zamlı fiyatlar yansıyacak. BOTAŞ yaptığı açıklamaya göre konut tüketicileri için yüzde 25 oranında zam yapılacağı açıklandı. Bu durum olmasıyla birlikte 1000 m3 kullanım fiyatı 1860 Türk lirasına çıkış yaparak rekor seviyeye ulaşmış oldu. Bir daire 186 m3 doğalgaz yaparsa 186 lira fiyat çekilecek.

Elektrik Fiyatları Ne Kadar Zamlandı?

Yılın diğer zammı EPDK elektrik üzerinden gelmesi sağlandı. İlk olarak Verimlilik odaklı kademeli tarifeye geçiş ile birlikte 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren mesken aboneleri için aylık 150 kWhe kadar olan tüketim miktarları için nihai fiyat 1,37 TL/ kWh, aylık tüketimlerin 150 kWhın üstündeki kısmı için ise 2,06 TL/ kWh olarak uygulanacaktır” Açıklaması yapıldı. Sanayi ve ticarethanelerde vergiler ve diğer ödemeler dahil yüzde 52 ile yüzde 130 arasında zam geliyor. Konut elektriğinde de yüzde 52 zam oranıyla rekor seviyeye ulaşım sağlandı.