2022 Yılı Erken Emeklilikte Kilit Formül Açıklandı! Erken Emeklilik Geliyor..

Erken emeklilik için yapılması gerekenlere değineceğiz. Pek çok kişi güncel gelişmeleri merak ediyor. 2022 yılında emeklilik yaşınızdan düşmek istiyor musunuz? SGK'nın kabul ettiği çeşitli yöntemler ile emekli olmak sandığınızdan daha kısa sürebilir. İşte sigorta primi ve çalışma süresine dair detaylar...

2022 Yılı Erken Emeklilikte Kilit Formül Açıklandı! Erken Emeklilik Geliyor..

2 Nisan 2022 Cumartesi 17:42

Bu yıl erken emekli olmak isteyenler ya da en azından emeklilik yaşından düşmek isteyenler için çeşitli formüller ortaya atılıyor. SGK tarafından da onaylanan ve kabul gören formüllere değineceğiz. Peki erken emekli olmak için neler gerekiyor? Pek çok kişi sigorta primini nasıl daha erken yoldan ödeyebileceğini düşünmekte. Sigorta giriş kaydını erken yaptıranların zamanlamadan ötürü bir avantajları zaten var. Ancak bu avantaja sahip olmayan mevcut şartları iyi değerlendirerek emekli olabilir.

Borçlanarak Emekli Olun!

Borçlanma yöntemi sigorta priminin toplu şekilde ödenmesine dayanıyor. Böylelikle borçlanıyorsunuz ve ödediğiniz sigorta primi yaşınızdan düşülüyor. Erkek ve kadınlarda değişkenlik gösterebilen bu borçlanma türlerine örnek vereceğiz.

Sigorta Borçlanması Nasıl Olur?

Öncelikli olarak doğum borçlanması kadınlar için ve askerlik borçlanması da erkekler için büyük öneme sahip. Doğum borçlanması ile 6 yıla kadar erken emeklilik mümkündür. Askerlikte ise süreye göre işlem yapılmaktadır. Dolayısıyla diğer borçlanma türlerine bakacak olursak erkek ve kadın için ortaktır diyebiliriz. Yurtdışı borçlanması, ücretsiz izin borçlanması ve staj borçlanması bunlara örnektir.