2022 TOKİ Taksit Fiyatlarına Zam Geldi! TOKİ Resmi Açıklamayı Yaptı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bazında hizmet sağlamakta olan TOKİ, dar gelirli vatandaşlarımız için yıllardır uygun fiyatlı konut sağlamaya devam ediyor. Türkiye’de milyonlarca ailenin yararlandığı TOKİ sistemi, vatandaşlara ödeme konusunda da son derece destek oluyor. Öyle ki TOKİ binalarında yer alan kiralar, herhangi bir konut kirasından her zaman daha uygun oluyor.

2022 TOKİ Taksit Fiyatlarına Zam Geldi! TOKİ Resmi Açıklamayı Yaptı!

5 Ocak 2022 Çarşamba 19:22

Yeni yıla girmemizle asgari ücret, memur maaşı ve kira miktarlarındaki oranlar güncellendi. Hemen her sektörde olan zam miktarları, TOKİ aylık taksitlendirmelerine de yansıdı. Peki, Ocak 2022 tarihinden itibaren TOKİ aylık konut kiraları ne kadar olacak? TOKİ kira artışı nasıl hesaplanır?

TOKİ Aylık Taksit Artışı Nasıl Hesaplanır?

TOKİ, taksit zammını her yılın Ocak ve Temmuz aylarında açıklanan memur maaş oranı, ÜFE ve TÜFE oranları arasında en düşük olanına göre belirlenmektedir. Rakamların açıklandığı aylardan hangisi daha düşükse zam oranı da aynı orandan alınmaktadır. Ayrıca TOKİ dönemsel artışları, satış duyuruları sırasında idare tarafından ilan edilmektedir.

Yeni Yılda Toki Taksitleri Ne Kadar Artacak?

2022 yılında açıklanan memur maaşı için hesaplanan enflasyon oranı, yüzde 26 olarak belirlenmiştir. Memur maaşları da yüzde 30,5 oranında zamlanmıştır. Buna göre 6 aylık enflasyon rakamı zam artışından daha düşük olduğu için TOKİ taksitlerinde yüzde 26’lık bir artışa gidilecektir.