2022 Temmuz Asgari Ücret Zam mı Açıklandı mı? Bakandan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yeni Haber!

2022 yılının Temmuz ayında ikinci asgari ücret zammı için düğmeye basılıyor. Peki ya Bakan Bilgin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan söz konusu gelişme için neler söyledi? Milyonların yakından takip ettiği asgari ücret zammıyla birlikte yaşanacaklar haberimizde yer alacak.

2022 Temmuz  Asgari Ücret Zam mı Açıklandı mı? Bakandan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yeni Haber!

19 Haziran 2022 Pazar 12:19

2022 yılının ikinci asgari ücret zammı heyecanla bekleniyor. Bu konuya dair daha önce pek çok açıklama yapıldı. Gerektiği takdirde zammın yapılabileceğinin mesajı verilmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in yaptığı açıklamalar da gündemdeki yerini aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Ocak zammından sonra Temmuz'da enflasyon farkına yönelik çeşitli artışlara imza atılacağını vurgulaması dikkat çekti.

Yeni Asgari Ücret Kaç TL Olacak?

2022 yılı asgari ücretin kaç TL olacağı merak konusu haline geldi. Temmuz ayında verilecek zam kararının hemen ardından güncel maaşları sizlerle paylaşacağız. Öte yandan enflasyon farkını yakından takip ederseniz en az %35'lik bir zammın beklendiğini görebilirsiniz. TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerinin baz alınması bekleniyor. Üstelik bunun yanı sıra enflasyonun üzerinde de yüzde birkaç eklenebileceğini belirtelim.

Bakan Zammı Açıklamıştı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaptığı açıklamada "Türkiye ekonomik dalgalanmalara, enflasyonlara rağmen büyümeyi sürdürüyor. O halde enflasyonun tahribatına karşı çalışanları ve emeği korumak bizim vazifemiz. Biz emeği, çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Yani önümüzde Temmuz dönemi var" ifadesine yer vermişti. Zamma dair yaptığı açıklama milyonlar tarafından ilgi ile karşılandı.