2022 SSK ve Bağ-Kur Emeklileri Ne Kadar Zam Alacak? Dul Yetim Maaşları Ne Kadar Oldu?

SSK ve Bağ-Kur'lu emeklileri ilgilendiren gelişmede maaşların kaç TL olacağı merak ediliyor. Enflasyona bağlı şekilde belirlenmesi beklenen 2022 yılı emekli maaşları henüz açıklanmadı. Ancak emeklilerin alacağı en düşük maaşla ilgili bakanlıktan gelen bir açıklama var. Dul yetim maaşlarının kaç TL olduğu da merak edildi.

2022 SSK ve Bağ-Kur Emeklileri Ne Kadar Zam Alacak? Dul Yetim Maaşları Ne Kadar Oldu?

17 Aralık 2021 Cuma 15:17

Asgari ücretteki zam oranı belirlendikten sonra sıra emeklilere geldi. Emeklilerin en kısa sürede ne kadar ek zam alacağı tartışılıyor. Aralık ayı enflasyonuyla beraber zammın en düşük %15 bandında yapılması planlanıyor. En düşük emekli maaşının artması beklenmekte. Eğer bir sürpriz yaşanmaz ise 1500 TL'lik en düşük emekli maaşı 2000 TL'ye çıkarılabilir. Söz konusu çalışmalar yürütülüyor ve enflasyon rakamlarının net olarak açıklanmasıyla şekillenecek. Emekliler, mevcut maaşlarının yüzdelik olarak ne kadar artacağını araştırmakta.

Emeklilere Yüksek Zam Gelebilir

Asgari ücret zammından sonra emekli vatandaşların da yakın bir yüzdelikte zam alabileceği belirtiliyor. Kamuda çalışanların da maaşında ciddi bir yükseliş yaşanabilir. Tüm bunlar olurken dul veya yetim maaşlarıyla ilgili de bir düzenleme yapılacak. 2022 yılı itibariyle geçerli olacak ödemelerle ilgili bazı gelişmeler yaşandı.

Dul Yetim Maaşı Kaç TL Olacak?

1 Ocak 2022'den sonra dul yetim maaşının da artması gündemde. Ancak şimdilik belli bir zam oranından söz edilmedi. Ayrıca hisse oranında maaş bağlandığı için emekli maaşı kadar yüksek bir ödemenin yapılması beklenmemekte. En düşük 500 TL olacağı tahmin edilmekte. Zamma dair en son detayları sizlerle paylaşmayı sürdüreceğiz.