2022 Ocak Evde Bakım Parası Yatan İller Listesi Açıklandı!

Ülkemizde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde birçok sosyal yardım programı uygulanmaktadır. Milyonlarca vatandaş, devlet destekli yardımlardan yararlanarak ihtiyaçlarını kolayca giderebilmektedirler. Son günlerde en yoğun şekilde dağıtılan yardım, evde bakım parası olarak karşımıza çıkmaktadır.

2022 Ocak Evde Bakım Parası Yatan İller Listesi Açıklandı!

11 Ocak 2022 Salı 17:36

Evde Bakım Parası Nedir? Kimlere Verilmektedir?

Bakıma muhtaç olan ve muhtaçlığını resmi belgelerle kanıtlayan vatandaşların aile ortamında bakılabilmesi için sağlayanan desteğe evde bakım parası adı verilmektedir. Aile Bakanlığı, bakıma muhtaç vatandaşların bakımını üstlenen aileler için para desteği sağlamaktadır. Amaç, bakıma muhtaç vatandaşların ev ortamında tedavilerinin devam edebilmesidir.

Evde Bakım Parası Ne Kadardır?

Evde bakım maaşına hak kazanan kişiler için her ay ödeme yapılmaktadır. Ayrıca ödenek miktarı da Aile Bakanlığı tarafından belirlenmektedir. Tüm sosyal yardımlarda olduğu gibi evde bakım parası için de memur maaşları temel alınmaktadır. Evde bakım parası hakkı kazanan aileler, Ocak 2022 tarihinden itibaren 2.292 lira ödenek alacaklardır.

Evde Bakım Parası Ne Zaman Ödenir?

Evde bakım parası için belirlenen sistemli ve düzenli bir ödeme periyodu bulunmaktadır. İller bazında değişiklik gösteren bu periyot, genellikle ayın belirli günlerinde hesaplara yatırılmaktadır. Olağan dışı durumlar haricinde evde bakım parası ödemeleri ayın 15’i ve 30’u arasında gerçekleştirilmektedir. Ödenekler, hak sahiplerinin banka hesaplarına anında yatırılmaktadır.