2022 Model Yeni Tofaş Şahin Araba Türkiye Geliş Tarihi Belli Oldu

Tofaş Şahin üretimi için harekete geçildi. 2022 model Tofaş Şahin hangi ülkelerde üretilecek? Aracın ne kadara satılacağı merak ediliyor. Üstelik elektrikli motor gibi önemli değişikliklerle karşımıza çıkacak. İşte otomobilin fiyatından ülkemize geleceği zaman dilimi hakkında bazı bilgiler...

2022 Model Yeni Tofaş Şahin Araba Türkiye Geliş Tarihi Belli Oldu

12 Şubat 2022 Cumartesi 12:07

Tofaş Şahin üretimi, 2012 yılına kadar sürmüştü. Yaklaşık 10 yıldır üretilmeyen ve bu nedenle piyasada eski araçların bulunduğu Tofaş Şahin, artık yeniden üretime geçmeye hazırlanıyor. Şirket, aldığı kararla birlikte çeşitli ülkelerde üretime başlayacak. Ancak bu sefer araçta pek çok değişikliğe imza atması bekleniyor. Özellikle de otomobilin elektrikli motora sahip olacağı gerçeği herkesi etkiledi. Böylelikle çok ciddi bir gelişme yaşanacak ve yeniliklerle dolu bir Tofaş Şahin göreceğiz.

Tofaş Şahin Nerede Üretilecek?

2022 model Tofaş Şahin'in üretimi için ise Etiyopya ve Mısır gösterilmekte. Özellikle de Mısır'da üretimin yapılacağı mesajı verildi. Fakat motor ve şanzıman değişikliğiyle beraber bazı yeniliklerin uygulanması zaman alabilir. Yine de Tofaş Şahin ülkemize geldiğinde büyük ilgi görecek.

Fiyatı Kaç TL Olacak?

Tofaş Şahin, ülkemize geldiğinde ne kadara satılacak merak ediliyor. 2022 model  elektrikli otomobil olarak bilinecek olan bu araç, global piyasada 15 bin eurodan satışa sunulabilir. Dolayısıyla çeşitli vergilerle beraber ortalama 300 bin TL'ye satılması bekleniyor.