20 Gıda Fiyatlarına İndirim Geliyor! Tarım ve Orman Bakanlığı Açıkladı!

Tarım ve Orman Bakanlığı, ülke genelinde yükselen gıda fiyatları nedeniyle bazı önemler alma kararı verdi. Bakanlık, bazı tarım ve hayvancılık ürünleri için gerektiğinde dönemsel düzenlemeler yapabileceğini duyurdu. Resmi Gazete’de yayınlanan karar sayesinde gıda fiyatlarını düşürebilmek için 20 üründe ihracat belli dönemlerde kısıtlanabilecek.

20 Gıda Fiyatlarına İndirim Geliyor! Tarım ve Orman Bakanlığı Açıkladı!

28 Ocak 2022 Cuma 20:44

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan ve bazı gıda ürünlerini Türkiye pazarına sokmayı hedefleyen tebliğ, Resmi Gazete’de net olarak yayınlandı. Bakanlık, bazı ürünler için gerektiğinde dönemsel olarak ihracat yasağı koyarak ürünleri ülke pazarına sokacak. Bu sayede vatandaşlar, belirli ürünleri çok daha uygun fiyatlarla satın alabilecekler.

Yeni Önemler Hangi Gıda Ürünlerini Kapsıyor?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ihracat yasağı getirilebilecek ürünler belli oldu. Bakanlık bazında yapılan açıklamada patates, domates, soğan, hıyarlar ve kornişonlar, kuru sarımsak, sivri biber, fasulye, patlıcan, zeytinler, adi fasulye, portakal, limon, karpuz, mandarin, elma, zeytinyağı, kümes hayvanı etleri, tavuk yumurtası, tereyağı ve yeşil mercimek gibi gıda ürünlerinin kısıtlama dahilinde olabileceği belirtildi.

Gıda Ürünlerine Uygulanacak Kısıtlama Ne Zaman Başlayacak?

Bakanlık tarafından alınan karara göre tebliğ hükümleri yürürlük tarihinden itibaren 31 Aralık 2022 tarihine kadar uygulanacak. Bu düzenlemeyle gıda fiyatlarında düşüşe gidebilmek için 20 üründe ihracat yasağı uygulanacak. Bu gelişmenin market ve pazar fiyatlarını nasıl etkileyeceği ise merakla bekleniyor.