1999 Yılından Önce Sigortalı İşe Girişi Olanlar Dikkat! Bu Meslekler için 6 Yıl Erken Emeklilik Müjdesi Geldi!

Onlarca meslekte erken emeklilik fırsatı mevcut. Sigorta priminizi erkenden ödemek ve devlet tarafından teşvikle ödemek mümkün. Ayrıca sigorta primi borçlanması ile de erken emekli olabiliyorsunuz. Peki SGK'nın sunduğu emeklilik yöntemleri nelerdir?

1999 Yılından Önce Sigortalı İşe Girişi Olanlar Dikkat! Bu Meslekler için 6 Yıl Erken Emeklilik Müjdesi Geldi!

4 Mart 2022 Cuma 21:27

Bazı meslekler ağır ve zorlu çalışma koşulları nedeniyle yıllık oranda fazladan sigorta primi alabilmektedir. Peki hangi mesleklerde SGK bu fırsatı sunuyor? Yıpratıcı çalışmadan ötürü meslekler arasında erken emekli olma ihtimaliniz olabilir. Toplamda 45 mesleğe bu ayrıcalık tanındı. Üstelik sigorta priminizi erken yaşta tamamlayacağınız için emeklilik yaşınızdan düşülecektir.

Hangi Mesleklerde Erken Emeklilik Var?

Gemi işleri, gazetecilik ve madencilik gibi yoğun işlerde çalışanlar emeklilik hakkını erkenden elde edebilir. Ayrıca prim borçlanması ile de emekli olmanız mümkün. Sigorta primi borçlanması kadınlarda ve erkeklerde farklı işlemekte. Erkek ve kadınlarda sigorta primi borçlanma yöntemlerine değineceğiz. Böylelikle emeklilik için çeşitli detayları öğrenebilirsiniz.

Erkeklerde Askerlik Borçlanması

Askerlik süresini sigorta borçlanması şeklinde ödemeniz mümkün. Dolayısıyla askerlik yaptığını süreyi emeklilik yaşınızdan düşebileceksiniz. Bu da askerlik yaptığınız süreye göre 1,5 seneyi dahi bulabilmektedir.

Kadınlarda Doğum Borçlanması

Kadınlar, doğum borçlanması ile çocuk başına 2 yıldan olmak üzere toplamda 3 çocuk için borçlanabilir. Sigorta priminizi doğum borçlanması ile ödeyebilir ve 6 yıl erkenden emekli olabilirsiniz.