1999 Yılı Öncesi Sigortanız Var ise 40 Yaşında Erken Emekli Olabilirsiniz..

Erken emeklilik için gerekli olan formüller tek tek paylaşıldı. Erkek ve kadınlarda emeklilik süreci nasıl işliyor? Merak edilen emeklilik formülüne dair güncel gelişmeleri paylaşıyoruz. Özellikle de SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı için 40'lı yaşlarda emekliliğin ipuçları verildi.

1999 Yılı Öncesi Sigortanız Var ise 40 Yaşında Erken Emekli Olabilirsiniz..

20 Şubat 2022 Pazar 13:47

Erken emeklilikte gözden kaçan pek çok alternatif gözler önüne seriliyor. Özellikle de 1999 yılı öncesinde sigorta girişi yapılan vatandaşları sevindirecek bazı gelişmeler yaşandı. Peki hangi mesleklerde erken emeklilik mümkün oluyor? Ağır işlerde çalışıyorsanız fazladan sigorta primi kazanabiliyorsunuz. Bu da emeklilik sürenizin düşmesi ve dolayısıyla erken yaşta emekli olabileceğiniz anlamına gelmekte. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'nın merak ettiği güncel gelişmeleri sizlerle paylaşıyoruz.

Erkeklerde Erken Emeklilik

Eğer erkekseniz ve erken emekli olmak istiyorsanız asker borçlanmasına göz atabilirsiniz. Asker borçlanması ile askerlik yaptığınız süre boyunca prim borcunuzu toplu şekilde ödeyebilirsiniz. Böylelikle daha erken emekli olmanızın önü açılacaktır.

Kadınlarda Erken Emeklilik

Kadınların erken emekli olabilmesi için dikkat etmesi gereken şey sahip oldukları çocuk sayısı. Her çocuk için 2 yıl sigorta prim borçlanma hakkı bulunuyor. Toplamda 3 çocuk ve 6 yıl sigorta borçlanması ile sınırlı diyebiliriz. Dolayısıyla emeklilik için gün saymak istiyorsanız çeşitli erken emeklilik formüllerini değerlendirmeniz gerekiyor.