1150 Lira Doğalgaz Faturasına Devlet Desteğinin Detayları Açıklandı!

Devletten milyonlarca ihtiyaç sahibi vatandaş için doğalgaz desteği müjdesi geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, doğalgaz fiyatlarına yapılan zamların ardından fatura yardımı için açıklamalarda bulundu. Yanık, hane başına 450-1150 lira arasında destek sağlanacağını duyurdu.

1150 Lira Doğalgaz Faturasına Devlet Desteğinin Detayları Açıklandı!

15 Ocak 2022 Cumartesi 13:37

Doğalgaz desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, e-devlet ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden başvuruda bulunabilecekler. Yardımı almaya hak kazanan vatandaşların ücretleri, PTT kartına yansıtılacak. Vatandaşlar, doğalgaz faturalarını götürerek, PTT aracılığıyla yardım ücretini talep edebilecekler.

‘’Hedefimiz 4 Milyon Haneye Yardım Etmek’’

Doğalgaz yardımı için açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ‘’Bu ödemeleri Mart ve Eylül aylarına sabitlemeyi düşünüyoruz. Hedefimiz 4 milyon ihtiyaç sahibi aileye ulaşabilmek. 2022 yılında 3 milyarlık bir destek ödemesi yapmayı planlıyoruz.’’ açıklamalarında bulundu.

Ayrıca Yanık, ödemelerin Mart ayının ikinci haftasından itibaren yapılacağını da aktardı. Sözlerine devam eden Bakan, ‘’Isıl haritaya göre hane bazında değişik ödemelerin yapılacağını ifade etmiştim. Yaptığımız çalışmaların ardından ailelere 450-1150 lira arasında destek sağlayacağız. Ödemeler, iki taksitle yapılacak.’’ dedi.

Doğalgaz Desteği Nasıl Alınacak?

Doğalgaz yardımından yararlanmak isteyen ihtiyaç sahibi aileler, e-devlet ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden başvurularını kolayca gerçekleştirebilecekler. Yardımlar, desteğe hak kazanan ailelerin PTT kartlarına destek ödemesi olarak yansıtılacak. Ayrıca aileler, doğalgaz faturalarını PTT bayiliklerine götürerek hak talebinde bulunabilecekler.