Gönül Dağı Divane'nin Gerçek Hikayesi Ortaya Çıktı! Güneş Toplayan Adam Kimdir?

Gönül Dağı dizisindeki Divane'nin hikayesiyle ilgili neler biliyoruz? TRT 1'de yayınlanan dizideki son durum ve çok daha fazlası gözler önüne serilecek. Bu noktada bizleri başka nelerin beklediğiyle ilgili çeşitli ifadeler de yanıt buluyor. Divane'nin hikayesini paylaştık.

Gönül Dağı Divane'nin Gerçek Hikayesi Ortaya Çıktı! Güneş Toplayan Adam Kimdir?

6 Kasım 2022 Pazar 16:12

Gönül Dağı dizisinde Divane karakteri büyük dikkat çekiyor. Öyle ki güncel bilgilerle beraber Divane hakkında çeşitli detaylara değineceğiz. Güneş Toplayan Adam olarak bilinen Divane, "tuttum seni attım içeriye" repliği ile de hafızalarda yer edindi. İşte kendisinin gerçek hikayesi...

Gönül Dağı Divane Hikayesi

Bulgaristan'ın Tırnova şehrinde yaşayan iki Türk, zamanla birbirinden hoşlanır ve ailelerin de araya girmesiyle saadeti bulurlar. 
İlk başlarda çiftin mutluluğuna diyecek yoktur. Fakat Divane'nin eşi amansız bir hastalığa yakalanınca işler değişir.
Bulgaristan'da ve Osmanlı'da onlarca hekim bu kadına çare bulmaya çalışır. Lakin hiçbir yolu-yöntemi bulunamaz. Divane de bugün Bursa sınırları içerisinde olduğu düşünülen bir yerde eşini kaybeder. Eşinin mezarını dağlık bir bölgede kulübe içerisine defnedip gün içerisinde güneş taşır.
Güneş taşırken 'Tuttum seni attım içeri' diye seslenir. Etraftaki köylü de bu adamın hikayesinden etkilenip yemek götürür. Ancak Divane, her yemek getirene 'Bunu nereden getirdin?' diye sorar.
'Falancadan getirdim' diyenler olursa Divane o yemeğe dokunmaz, sadece 'Allah'ın ikramı' diye söylerlerse yermiş.
Her gün Divane'ye yemek getirmek için dağdaki kulübeye çıkan köylüler, bir gün 'Attım seni tuttum seni' seslerini işitemez. Kulübeye vardıklarında da gerçeği öğrenirler. Divane'yi eşinin yanına kazılmış bir mezarda yatar halde bulurlar.